Всички Категории
Каталог
  • Начало
  • Новини
  • Hobot S6 Pro – Първият робот за прозорци с два вибриращи мопа

Hobot S6 Pro – Първият робот за прозорци с два вибриращи мопа

30 юни 2024
Hobot S6 Pro – Първият робот за прозорци с два вибриращи мопа

В тази статия ще разгледаме най-новия робот на марката Hobot за 2024г. Hobot S6 Pro е снабден с два вибриращи мопа и две ултра звукови дюзи за вода или препарат, което изстрелва робота до ново ниво в технологиите за почистване на прозорци. Новият дизайн на Hobot S6 му позволява да почиства много по-добре ъглите на прозорците. По-надолу в ревюто ще разгледаме всички предимства и недостатъци на робота и ще разберем, дали Hobot S6 Pro  е оправдана покупка или не.

Разопаковане

Робота пристига в стандартна кутия за Hobot с размери 40см х 30см х 10см

След като отворим кутията в нея ще намерим: робота, 3 комплекта мопове, зарядно, удължител, дистанционно управление, батерии, препарат за почистване, две резервни дюзи и ръководство.

Комплекта с който пристига робота е добър, защото другите производители не включват батерии и почистващ препарат.

Дизайн

Сега нека разгледаме и самият робот. Hobot S6 Pro е с квадратна форма с размери на страните от 260мм и височина от 86мм.

В горната част на робота е разположен бутона за старт/пауза, а от двете му страни са разположени резервоарите за препарат с обем от 26ml.

Вакуумните сензори вече са изместени по-навътре, като това подобрява почистването на ъглите.

Кърпите се залепят към вибриращите подложки посредством велкро, а под тях се намира мотора, който осигурява необходимият вакуум за задържането на робота върху прозореца. Принципа на работа на вибриращите мопове, е подобен на този използван при серията роботи Hobot LEGEE. Вибриращите мопове се движат до 600 пъти в минута, което трябва да доведе до много по-ефективно почистване на прозорците. От Хобот твърдят, че кърпите премахват статичното електричество от прозореца, като по този начин се предотвратява привличането на прах от въздуха и прозорците остават чисти за много по-дълго време.

Функции

Hobot S6 Pro се управлява чрез дистанционно управление и мобилно приложение. Дистанционното разполага с бутони за ръчно управление на робота, както и с бутони за предварително зададени програми за почистване.

Приложението дублира функциите на дистанционното, като има и допълнителни такива. Например, за по-лесно управление на робота имаме възможността да изберем позицията на робота и дали се намира пред или зад стъклото. Друга интересна опция е, че вече можем да избираме, честотата на пръскане на робота.

Друго удобство на приложението е, че то изпраща съобщения в случай, че електрозахранването прекъсне.

Навигация и почистване на прозорци

Дойде и време да проверим, как Hobot S6 Pro се справя с основната си задача – миенето на прозорци отвън. Като в същото време, ще разгледаме и неговата навигация. При първото пускане робота събра цялата мръсотия от прозореца. Като тук са спазени препоръките на производителя, a именно, когато прозорците са силно замърсени, робота да се пусне първо на сухо почистване, като прозореца не трябва да се пръска с вода или препарат, защото робота ще започне да размазва събралата се мръсотия. При второто пускане напръскахме моповете с препарат и включихме автоматичното пръскане на робота.

Както може да видите, робота успя да изчисти цялата мръсотия от прозореца.

Почистването на ъглите е наистина добро, благодарение на квадратната си форма и изнесените по-назад сензори. Робота успява да почисти ъглите на прозорците.

По време на тестовете забелязахме, че тесните прозорци се почистват по-добре, ако робота е поставен хоризонтално.

Почистване на огледала, плочки и други вертикални повърхности.

Може да използвате Hobot S6 Pro и за почистване на други повърхности освен стъкла. Например душ кабини, плочки, огледала и други вертикални повърхности.

За съжаление, робота не работи върху хоризонтални повърхност.

Авариен режим

В случай, че електрозахранването прекъсне, робота разполага с батерия за 20 минути работа, като през това време, индикатора на робота ще започне да мига в червено и да издава гласови сигнали. Ако има свързан телефон към робота ще започнете да получавате съобщения, че електричеството е спряло и трябва да свалите робота от прозореца.

Заключение

Положителни страни на робота:

  1. Вибриращите мопове почиства повърхностите много-по добре от колкото обикновените роботи.
  2. Двустранното пръскане на препарат е много добро.
  3. Почиства по-добре ъглите от другите роботи.
  4. Подходящ е за тесни прозорци
  5. Приложението позволява, да запишете дори собствени гласови команди на български език.

 

Недостатъци :

  1. Дюзите пръскат препарата на много фина мъгла и ако има вятър, той може да отвее препарата.
  2. Въпреки по-доброто почистване на ъглите, все пак остава една малка зона не почистена.

 

Като цяло, робота е много по-ефективен от всички останали модели преди него и е една оправдана покупка.

Можете да закупите Hobot S6 Pro от онлайн магазин Robomax с 24 месеца гаранция и безплатна доставка: https://www.robomax.bg/robot-za-prozortzi-hobot-s6-pro.html

Още новини
Jimmy: Вертикални прахосмукачки, които ще ви оставят без дъх

В динамичния свят на домакинските уреди, вертикалните прахосмукачки се превръщат в предпочитания избор за много хора. Те съчетават компактен дизайн, лекота на управление и висока ефективност, превръщайки рутинното почистване в по-приятно и безпроблемно занимание.

7 юли 2024
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Избор на робот за почистване на прозорци

В статията ще разгледаме как да изберем робот за почистване на прозорци, предимства, недостатъци и какъв робот е най-добре да закупите според вашите нужди

8 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020