Всички Категории
Каталог

Историята на Roborock

2 май 2021
Историята на Roborock

Roborock се превърна доста бързо в една от водещите марки за роботи прахосмукачки. Това се дължи на факта, че фирмата е доста иноваторска и устремена към непрекъснато усъвършенстване на предлаганите от нея продукти. Roborock беше първата фирма, която въведе LIDAR навигацията и изведе прахосмукачките  роботи до едно ново ниво. Те бяха първите, който направиха прахосмукачка робот, която има сила на засмукване 2000Pa, докато техните конкуренти бяха с по 1500Pa или по-ниски.

Първият робот, който фирмата създава всъщност е под марката Xiaomi. Или по-точно  Xiaomi Mi Robot , който излиза на пазара през 2016г. Почти две години преди първият им самостоятелен робот Roborock S5. Въпреки, че Roborock се отделят, от Xiaomi виждат иноваторството във фирмата и не спират инвестициите си в нея.

По-надолу в статията ще разберете как от Roborock непрекъснато усъвършенстват света на прахосмукачките роботи с всяка следваща тяхна машина.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum

 

 

Първият робот, който Roborock направиха е Xiaomi Mi Robot Vacuum през 2016. Той включва 12 сензора и революционният си за времето лазерен сензор. Който му позволяваше да картографира домът ви с изключително висока точност. Робота разполагаше с батериа от 5200mAh, която му позволяваше да чисти около два часа и половина с едно зареждане. Xiaomi Mi Robot беше робота с най-висока мощност на засмукване през 2016.  

 

Roborock S5

 

 

През 2018 Roborock пуснаха първият си робот под собственното си име – Roborock S5. Този робот беше основополагащ за марката и те бяха дали всичко от себе си, за да бъде възможно най-технологичната прахосмукачка робот за времето си. Roborock S5 дойде с огромно подобрение в LiDAR навигацията, спрямо Xiaomi Mi Robot Vacuum. Едно от най-големите предимства на робота беше мокрото почистване, защото до тогава нито една прахосмукачка робот не го предлагаше.

 

 

 

Roborock E2 & E3

 

 

През същата година когато излиза Roborock S5, компанията пуска и своите по-евтини роботи Roborock E2 и Roborock E3. Въпреки,че роботите са пуснати първоначално за да покрият ниският клас, те все още са актуални и през 2021г. Роботите нямат LiDAR сензор, а вместо него изпозлват система с двоен жироскоп, за навигация. Също така имат и по-малко развито приложение спрямо S5.

 

 

Roborock S6

 

 

Roborock S6 е проектиран на основата на Roborock S5, като го превъзхожда с подобрена навигация и по-ниски нива на шум по време на работа. Roborock създадоха този модел за хората, които ценят комфорта по време на почистване.

 

 

Roborock S5 MAX

 

 

През септемви 2019 Roborock се върнаха към своята „класическа“ серия S5, с робота S5 MAX. С думата MAX фирмата искаше да каже на своите клиенти, че всичко в този робот е подобрено спрямо предишната версия. С Roborock S5 Max фирмата представи и своят революционен електрически воден резервоар, който изцяло заместваше старият гравитационен резервоар. Електрическият воден резервоар на  S5 MAX, позволяваше на потребителя да регулира с изключителна прецизност степента на водният поток, само с едно натискане от приложението на телефона. Roborock S5 MAX изцяло преобърна света на роботизираните прахосмукачки и се превърна в истински бестлесър сред тях.

 

 

Roborock S4

 

 

Roborock S4 беше пуснат заедно с Roborock S5 MAX, като той беше създаден за хора, който не се нуждаеха от мокро почистване. Премахването на този модул значително намали цената на робота, като и до този момент S4 модела е най-евтиният робот от S семейството.

 

Roborock S6 PURE

 

 

Roborock започнаха 2020г. с пускането на нов модел S6 PURE, който разбира се беше изграден на базата на S6. Като предлага същата подобрена навигационна система и усъвършенстван софтуер за картографиране но на по-ниска цена от S6.

 

 

Roborock S6 Max V

 

 

През април 2020 Roborock  дебютираха с най-добрата си прахосмукачка робот, която бяха създавали до сега. Това което прави Roborock S6 Max V  толкова добър, е че той комбинира стерео камера с изкуствен интелект, който му помага да разпознава и избягва препядствията. Робота е в състояние да разпознае и избегне всички препядствия които са по пода, без да премине през тях или да се оплете. Това прави този робот перфектен за хора с домашни любимци.

 

 

Roborock E4

 

 

През април 2020г. Roborock ни представиха и модела си E4, който е подобрената версия на Е3 представен през 2018г. Roborock E4 съчетава в себе си и двата вида почистване а именно сухо и мокро. Навигационната му система е същата като на E3 с двоен жироскоп. Като от Roborock са добавили опцията за усилване на мощността на засмукване, когато робота засече, че почиства килим.

 

 

Roborock S4 Max

 

 

През октомви 2020г. Roborock обявиха пускането на Roborock S4 Max. Като както подсказва името, то е подобрената версия на Roborock S4. Новата версия също не разполага с фукнция за мокро почистване, но е с по-голяма мощност от 2000 Pa. С този модел от Roborock  ни показаха и тяхната система за запаметяване на повече от една карта, която по-късно приложиха и в другите си модели. Roborock S4 Max, e най-евтиният модел от семейството на S и той е предазначен за хора, които смятат, че не им е необходимо мокро почистване.

 

 

Roborock S7

 

 

През януари 2021г. Roborock пуснаха  чисто нова линия в семейството на S. С тази линия Roborock се фокусират върху подобряването на мокрото почистване. С пускането на S7 от Roborock показаха на света две нови функции при мокрото почистване. Първата е „VibraRise“  която кара мопа на робота да вибрира с изключително висока честота, като това води до едно много по-дълбоко мокро почистване. Втората нова фукнция е , че когато робота засече килим или препядствие през което трябва да премине.Той автоматично вдига мопа си с 5mm. и спира електрическата помпа. Roborock S7 разполага с преработен механизъм за средната си четка, като тя вече не е статична а плаваща.

 

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020