Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

19 декември 2020
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно, ние трябва да полагаме грижи за нея.

 

  1. Поддържайте пода си чист от малки предмети.

Една част от поддръжката на робота прахосмукачка, за която никой не говори е, че на пода не трябва да има предмети, които могат да се умотаят в четките или колелата на робота. Такива са например: ластици, кабели, дрехи и някои дребни играчки. Също така трябва да се уверите, че преди да започнете почистване, пода е идеално сух, защото водата може да повреди вашия робот.

 

 

   2. Регулярна поддръжка 

 

Всеки един робот се нуждае от регулярна поддръжка поне веднъж седмично, за да може да ви бъде верен помощник в домакинските ви задължения. Ние от Robomax.bg ви препоръчваме да спазвате по-долу описаните стъпки, за да може вашият робот да е винаги в топ форма.

 

Стъпка 1

Почиствайте филтъра и контейнера за боклук след всяко пускане на робота.

 

Стъпка 2

Почиствайте поне веднъж седмично сензорите против падане на робота.

 

Стъпка 3

Веднъж седмично оглеждайте всички колела на робота за навити конци и косми в техните оси. Ако установите такива не забавно ги почистете.

 

Стъпка 4

Веднъж седмично почиствайте основно всички четки на робота. Трябва да се уверите, че по оста на страничната четка няма намотани косми или конци, които да пречат на нейното движение.

 

Стъпка 5

Почиствайте пиновете за зареждане на робота и станцията.

 

 

   3. Консумативи.

 

В мобилното приложение на робота, всеки един консуматив има зададени работни часове. След като изтекат зададените работни часове е задължително той  да бъде сменен.

 


Историята на Roborock 2 май 2021

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

прочети още
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка11 април 2021

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

прочети още
Xiaomi Mijia 1T31 октомври 2020

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

прочети още
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот10 октомври 2020

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

прочети още