Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

11 април 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава. Прахосмукачката със сигурност не е ново изобретение. Тя се появява в началото на 20-ти век и от тогава присъства във всеки един дом.

 

Ефикасността на прахосмукачките често ни кара да забравим какво може да почистваме с тях и какво не може. Независимо от способността им да почистват почти всичко, трябва да бъдем внимателни когато ги изпозлваме, защото има неща които могат да ги повредят. По-надолу в нашата статия, ще ви дадем изчерпателно ръководство за това какво не трябва да почиствате с вашата прахосмукачка.

 

Неща, които  не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка.

 

 

Счупени стъкла

 

Не съмнено счупените стъкла са много трудни и не приятни за почистване. И най-вероятно ще поискате да ги съберете с вашата прахосмукачка. Но преди да направите това,трябва да се запитате дали стъклата няма да я повредят ? Ако вашата прахосмукачка е с торба, почистването на стъкло може да доведе до скъсването и, което ще създаде голямо неудобство за вас от необходимостта, от подмяна на торбата.  Дори и прахосмукачката да е  без торба събирането на стъкла е рисковано, защото парчетата стъкло могат да наранят вътрешността на прахосмукачката.

 

В случай, че трябва да почиствате счупение стъка. Първо трябва да пометете всички едри парчета стъкло, след което ще останете само с микроскопични парченца стъкло. Които лесно може да съберете с влажна кърпа или парцал.

 


 

Вода

 

Една от най-честите грешки е събирането на разлята вода с прахосмукачката. Събирането на вода с прахосмукачката е нещо което трябва да избягвате на всяка цена. Това е така, защото когато водата се смеси с праха, който е вече в прахосмукачката. Може да доведе до нейното запушване и до развитието на мухал вътре в самата прахосмукачка.Също така не трябва да се забравя, че въпреки добрият дизайн на съвременните прахосмукачки е възможно, водата да доведе до електрически проблем и вашата прахосмукачка да стане неизползваема.

 

Пепел от камина или печка

 

Прахосмукачките, може да са създадени да събират прах. Но по-голямата част не могат да събират пепел. Това е така, защото пепелта има съвсем различна структура от прахта и изисква специален филтър. Също така пепелта лесно полепва по вътрешността на прахосмукачката и може да я запуши.

 

 

Грим

 

Всяка жена знае, че изпуснатият грим върху килима може да бъде сравнено само с истинска трагедия. Почистването на петната от грим с прахосмукачка, която разполага с централна четка, трябва да бъде избягвано. Защото централната четка ще набие грима в тъканите на килима и почистването му ще стане в пъти по-трудно. В случай, че грима се засмуче в прахосмукачката, той може лесно да запуши нейният филтър.

Правилният начин за почиствне на петна от грим е следният. Трябва да съберете колкото се може повече грим ръчно, след което да  използвате специален препарат за да премахнете останалото количество грим.

 


Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro27 декември 2021

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

прочети още
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 15% със Settle20 ноември 2021

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 15% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

прочети още
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro13 юни 2021

Предметите по пода вече не са проблем

прочети още
Историята на Roborock 2 май 2021

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

прочети още
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот19 декември 2020

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

прочети още
Xiaomi Mijia 1T31 октомври 2020

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

прочети още
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот10 октомври 2020

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

прочети още