Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

11 април 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава. Прахосмукачката със сигурност не е ново изобретение. Тя се появява в началото на 20-ти век и от тогава присъства във всеки един дом.

 

Ефикасността на прахосмукачките често ни кара да забравим какво може да почистваме с тях и какво не може. Независимо от способността им да почистват почти всичко, трябва да бъдем внимателни когато ги изпозлваме, защото има неща които могат да ги повредят. По-надолу в нашата статия, ще ви дадем изчерпателно ръководство за това какво не трябва да почиствате с вашата прахосмукачка.

 

Неща, които  не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка.

 

 

Счупени стъкла

 

Не съмнено счупените стъкла са много трудни и не приятни за почистване. И най-вероятно ще поискате да ги съберете с вашата прахосмукачка. Но преди да направите това,трябва да се запитате дали стъклата няма да я повредят ? Ако вашата прахосмукачка е с торба, почистването на стъкло може да доведе до скъсването и, което ще създаде голямо неудобство за вас от необходимостта, от подмяна на торбата.  Дори и прахосмукачката да е  без торба събирането на стъкла е рисковано, защото парчетата стъкло могат да наранят вътрешността на прахосмукачката.

 

В случай, че трябва да почиствате счупение стъка. Първо трябва да пометете всички едри парчета стъкло, след което ще останете само с микроскопични парченца стъкло. Които лесно може да съберете с влажна кърпа или парцал.

 


 

Вода

 

Една от най-честите грешки е събирането на разлята вода с прахосмукачката. Събирането на вода с прахосмукачката е нещо което трябва да избягвате на всяка цена. Това е така, защото когато водата се смеси с праха, който е вече в прахосмукачката. Може да доведе до нейното запушване и до развитието на мухал вътре в самата прахосмукачка.Също така не трябва да се забравя, че въпреки добрият дизайн на съвременните прахосмукачки е възможно, водата да доведе до електрически проблем и вашата прахосмукачка да стане неизползваема.

 

Пепел от камина или печка

 

Прахосмукачките, може да са създадени да събират прах. Но по-голямата част не могат да събират пепел. Това е така, защото пепелта има съвсем различна структура от прахта и изисква специален филтър. Също така пепелта лесно полепва по вътрешността на прахосмукачката и може да я запуши.

 

 

Грим

 

Всяка жена знае, че изпуснатият грим върху килима може да бъде сравнено само с истинска трагедия. Почистването на петната от грим с прахосмукачка, която разполага с централна четка, трябва да бъде избягвано. Защото централната четка ще набие грима в тъканите на килима и почистването му ще стане в пъти по-трудно. В случай, че грима се засмуче в прахосмукачката, той може лесно да запуши нейният филтър.

Правилният начин за почиствне на петна от грим е следният. Трябва да съберете колкото се може повече грим ръчно, след което да  използвате специален препарат за да премахнете останалото количество грим.

 

Още новини
Продукти на изплащане с TBIPay

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и TBIPay при изгодни условия.

28 януари 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020