Всички Категории
Каталог

Ревю Dreame Bot D9 Max

27 юли 2022
Ревю Dreame Bot D9 Max

Dreame Bot D9 Max, e подобрена версия на Dreame D9. Основните разлики между двата модела са, че Dreame D9 Max разполага с по-висока всмукателна мощност от  4000Pa, по-дълга централна четка и D9 Max се предлага само в черен цвят.

 

Разопаковане

 

Робота пристига в добре изглеждаща здрава черна кутия. От нея още в началото може да разберете, че от Dreame са положили усилия върху всеки един детайл.

 

 

След като  отворите кутията, в нея ще намерите: робота, станцията за зареждане, кабел за зарядната станция, моп и упътване на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Робота има стандартната кръгла форма, като повечето роботи на пазара днес. Изработен е от черна лъскава пластмаса и разполага само с два физически бутона. Единият е за пускане и спиране, а другият е за връщане към зарядната станция.

 

 

Лазерният сензор, който е отговорен за навигацията на робота е разположен под пластмасов капак. Който е закрепен на пружини, като по този начин робота би засядал много по-трудно под мебели.

 

 

Под капака на робота се намира контейнера за прах, четчица за почистване, бутон за рестартиране на робота и Wi-Fi индикатор.

 

 

Контейнера на робота е с вместимост от 570ml. и разполага със стандартен HEPA филтър.

 

 

От долната страна, робота разполага с 4 сензора против падане, странична четка  и централна четка. И двете четки се свалят и почистват изключително лесно.

 

 

Резервоара за вода е с вместимост от 270ml, като разполага с електронна помпа за лесно регулиране на степента на мокрото почистване. Осигурено е изключително лесно поставяне на платненият моп към контейнера за вода с велкро.

 

 

Функционалност

 

Dreame D9 Max се управлява, през приложението Mi Home. За да свържете робота към него, трябва да пуснете Bluetooth на вашият телефон, да задържите двата бутона на робота, докато Wi-fi индикатора под капака не започне да мига. След това натиснете бутона +, който се намира в горният десен ъгъл на приложението и следвайте стъпките.

 

 

След като робота направи първото си почистване, на главният екран ще се появи картата на вашето жилище. От настойките на робота, можете да увеличавате или намалявате всмукателната сила и степента на мокрото почистване. Можете да променяте езика на който говори робота, а също така и езика на който е самото приложение. Може също така да настроите вашият Dreame Bot D9 Max, да повишава силата на засмукване, когато преминава през килими. Както и може да настоите график за почистване.

 

 

След като вече имате запаметена карта, от менюто map control. Можете да правите промени по нея, като да обединявате или разделяте стаи. Ще можете също да поставяте забранени зони или стени за сухо или мокро почистване. Например, ще имате възможността да поставите забранена зона за мокро почистване на местата, където имате килими, и така робота няма да минава с мопа върху тях.

 

 

От бутоните под картата имате възможността да избирате между различни опции за почистване. Например от бутона Room. Можете да избирате, кои стаи да бъдат изчистени. От бутона Clean, робота ще изчисти цялото ви жилище, а ако изберете опцията „zone“ може да посочите определена зона, която искате да бъде изчистена.

 

Навигация

 

Първият тест, който решихме да направим е за навигацията на робота. Dreame D9 Max започна почистването от ъглите на стаята, като след това почисти вътрешността и. Робота почисти умело около всеки един от краката на стола, като не се забеляза и никакво затруднение със сушилника и кутията.

 

 

При почистването на цялото жилище, робота изчисти всяка една стая по същият начин. Първо почиства всички ъгли и след това вътрешността на стаята.

 

 

Сухо почистване

 

Робота успя да събере почти всичката мръсотия, която му бяхме оставили. Като остави само ъглите непочистени. Но това е проблем, който имат всички роботи с кръгла форма.

 

 

Почистване на килими

 

Робота разполага с 4000Pa всмукателна мощност и с лекота почисти килима до съвършенство.

 

 

Мокро почистване

 

Робота успя да премахне засъхналата кал, но трябва да се отбележи, че остави остатъчни ивици след себе си. Мокрото почистване не е от най-силните страни на този модел. Но е напълно достатъчно за поддържането на чистотата в един дом.

 

 

Преминаване през препятствия

 

Робота лесно преминава през препятствия с височина до 2см. Това означава, че ще влиза във всяка една стая без никакви затруднения.

 

 

Почистване върху черна повърхност

 

Едно от слабите места на робота, е че разпознава тъмните килими като опасност в която може да падне и автоматично се дърпа от тях. Единственият робот, който се справя с черни повърхности от серията Dreame D9  е Dreame Bot L10 Pro.

 

 

Ниво на шум

 

Като последен тест решихме да измерим нивото на шума на робота, в различни режими на работа. При най-ниската мощност на засмукване, нивото на шума е 60-62dB. При средна мощност шума е 62-64dB, в режим на интензивно почистване шума е 64-66dB и в режим на турбо почистване шума е 74,5dB. На пръв поглед от данните, може да заключим, че робота е с 2dB по-шумен от своите конкуренти в ценовият си клас. Но не трябва да забравяме, че спрямо тях има 1000Pa повече мощност.

 

 

Може да закупите Dreame Bot D9 Max с две години гаранция от тук

 

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020