Всички Категории
Каталог

Ревю на Dreame Bot L10 Pro

21 август 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност. Спрямо роботите  с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

 

Разопаковане

 

Робота пристига в добре изглеждаща черна кутия, която е изключително приятна на допир.

 

 

След като отворите кутията в нея ще намерите: робота, станцията за зареждане, кабел за зарядната станция, контейнер за мокрото почистване, моп и упътване на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Dreame L10 Pro има стандартната кръгла форма. Като самият робот е изработен от черна лъскава пластмаса. И има височина от 9.7см. L10 разполага с три физически бутона: за пускане и спиране на почистването, за връщане на базата за зареждане и за зоново почистване. Зоновото почистване означава, че робота ще почисти площ 1кв.м от мястото където се намира.

 

 

 

В предната част на робота се намира 3D сензора а от двете му страни има допълнителни Lidar лазери. Тази система не само е много по-точна от стандартните LIDAR навигационни системи. Но с нея робота изгражда 3D, карта на вашето жилище.

 

 

След като вдигнете горният капак, под него ще намерите : контейнера за прах с обем от 570ml , четчица за почистване, wi-fi индикатора и бутона за рестартиране на робота.

 

 

От долната страна робота разполага с 6бр. сензори против падане, една три лъчева странична четка и една централна четка. Двете четки се свалят и слагат лесно. Като централна четка може да се разглобява за по-лесното и почистване.

 

 

 

Контейнера за вода на Dreame L10 Pro събира 270ml. и разполага с електрическа помпа за контрол на мокрото почистване. Микрофибърната кърпа се закрепя лесно на контейнера за вода с велкро.

 

 

 

Функционалност

 

Dreame Bot L10 Pro  се управлява от мобилното приложение Mi Home app. Свързването на робота към приложението е като на всички останали роботи от екосистемата на Xiaomi. След като свържете робота е важно първото почистване, да започне  от станцията за зареждане. В противен случай, картата няма да бъде запазена, дори и да сте активирали опцията в приложението.

 

 

След като робота завърши първото почистване, той ще запамети вашата карта и ще я радели автоматично на стаи. От началният екран имате три възможности за почистване на жилището. От опцията Room, може да изберете кои стаи искате да бъдат почистени. От опцията All, робота ще изчисти цялото ви жилище а от опцията Area, ще можете да изберете определена зона, която да бъде почистена.

 

 

В менюто настойки, ще можете да включвате или изключвате, камерата за разпознаване на обекти. Можете да задавате график за почистването, да сменяте езика на приложението и робота, да избирате силата на всмукване и степента на мокрото почистване и да следите живота на вашите консумативи.

 

 

Навигационна система

 

Безспорно най-силната страна на Dreame L10 е неговата навигационна система и за това решихме да започнем първо с нея.   При нашият тест, робота първо почисти периметъра на стаята а след това и вътрешността и. Почисти безпроблемно около краката на стола, сушилника и кутията. Като трябва да отбележим, че благодарение на камерата си робота не докосна нито едно препятствие, което му бяхме поставили.

 

 

За да тестваме 3D навигацията на робота, направихме още един тест, като в стаята поставихме : плюшена играчка, обувка, чорап, зарядно за телефон и фалшиви изпражнения на домашен любимец.

 

 

Както може да видите на снимката по-долу. Единственото препятствие, с което робота не успя да се справи беше изпражнението от домашен любимец

 

 

Навигационната система на Dreame Bot L10 Pro е много по-добра от всички роботи с лазерна навигация. По време на почистването робота не докосва предметите по пода и  това го прави подходящ за всички жилища, които имат крехки предмети по пода.

 

Сухо почистване

 

Робота успя да събере почти всичката мръсотия, която му бяхме оставили. Като остави само ъглите непочистени. Но това е проблем, който имат всички роботи с кръгла форма.

 

 

Почистване на килими

 

Dreame L10 Pro, разполага с по-дълга централна четка и почиства килимите доста по-добре от своите конкуренти. Робота успя да събере всичката мръсотия, която му бяхме оставили без никакви затруднения.

 

 

Мокро почистване

 

Робота успя да премахне засъхналата кал, но трябва да се отбележи, че остави остатъчни ивици след себе си. Мокрото почистване не е от най-силните страни на този модел. Но е напълно достатъчно за поддържането на чистотата в един дом

 

 

Преминаване през препятствия

 

Робота лесно преминава през препятствия с височина до 2см. Това означава, че ще влиза във всяка една стая без никакви затруднения.

 

 

Ниво на шум

 

Като последен тест решихме да измерим нивото на шума на робота, в различни режими на работа. При най-ниската мощност на засмукване, нивото на шума е 59dB. При средна мощност шума е 62dB, в режим на интензивно почистване шума е 65 и в режим на турбо почистване шума е 73dB. На пръв поглед от данните, може да заключим, че робота е с 2dB по-шумен от своите конкуренти в ценовият си клас. Но не трябва да забравяме, че спрямо тях има 1000Pa повече мощност.

 

 

Може да закупите Dreame Bot L10 Pro с две години гаранция от тук

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020