Всички Категории
Каталог

Ревю на Dreame Bot L10s Pro

2 април 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

Разопаковане

 

Робота пристига в стилна черна кутия с размери 400x400x350mm и тегло от 5кг.

 

 

След като отворим кутията в нея ще намерим: робота, зарядна станция, кабел за зарядната станция и ръководство на различни езици.

 

 

Дизайн

 

В момента Dreame L10s Pro се произвежда само в цвят графит. Но от Дрийм обещават, че към края на 2023 робота ще се предлага и в бял цвят. Формата на робота е наложилата се като стандартна кръгла форма. Като основната промяна при този робот, е че горният капак е изработен от една цяла плоча.

 

 

В предната част на бронята, робота разполага със сензори за откриване на предмети по пода. Тук трябва да се отбележи, че тези сензори не са новите AI Action, които за момента се използват само в L10s Ultra. Тук използваната технология е същата като при Z10 Pro и L10 Pro

 

 

Робота разполага с 3 физически бутона, като те съответно са за: пускане и спиране на почистването, връщане на робота към зарядната станция и зоново почистване. Горният капак се премахва целият и под него са разположени: контейнера за прах, контейнера за вода и четката за почистване.

 

 

Контейнера за прах е с обем от 450ml и е оборудван с НЕРА филтър, който може да се мие.

 

 

Контейнера за вода е с обем от 190ml. Като има вградена електрическа помпа в него, която  позволява електронен контрол на мокрото почистване от приложението.

 

 

Сега нека погледнем Dreame L10s Pro и от долната му страна. Робота разполага с 4 сензора против падане, сензор за откриване на килими, средна и странична четка и две въртящи се подложки за мокро почистване.

 

 

Силиконовата средна  четка е проектирана така, че да може да се разглобява от двете си страни. За да може да бъде почиствана много-по лесно.

 

 

Подложките за мокро почистване, са прикрепени към робота посредством магнит, като L10s Pro ги повдига автоматично, когато засече килим.

 

 

Навигация

 

Робота почиства първо ъглите на стая, а след това и вътрешността и. Без проблемно почисти около всички препятствия, които и бяхме поставили на пода.

 

 

Робота почиства последователно всяка една стая по начина описан по-горе. Като след приключване на първото почистване, автоматично разделя жилището на стаи.

 

 

Разпознаване на предмети

 

Dreame Bot L10s Pro премина около всички обекти по пода. Като почти не се докосна до тях. Без никакви затруднения почисти около кабела на зарядното и чорапа. Като те не се превърнаха в капан за него, както при повечето прахосмукачки. Системата за откриване на предмети по пода е добра, но не може да се сравнява с тази на Dreame Bot L10s Ultra или Roborock S7 MaxV.

 

 

Сухо почистване

 

Почистването върху твърди подови настилки е забележително. Робота успя да премахне всички замърсявания по пода, включително кал и коса. Единствено малки участъци от ъглите, не бяха почистени, но това е проблем, който се среща при всички роботи с кръгла форма.

 

 

След като приключи почистването направихме същият тест, само че със старият модел четка. За да сравнима дали наистина в новата се заплитат много по-малко косми. Резултата е както обещават от Dreame. Заплетените косми са много по-малко а почистването им от четката става с лекота.

 

 

Почистване на килими

 

Робота разполага със сила на засмукване от 5300Ра и очаквано се справя страхотно с почистването на килими.

 

 

Мокро почистване

 

Роботите оборудвани с кръгли въртящи се подложки. Имат много по ефективно мокро почистване сравнени с обикновените роботи. Но трябва да се отбележи, че при този робот няма опция за автоматично изплакване. И ако например се опитвате да почистите засъхнала кал, робота ще остави след себе си кръгови петна.

 

 

Подобно на всички останали роботи,  Dreame L10s Pro не успява да почисти ъглите на стаята, защото моповете не успяват да ги достигнат. Но при нормални условия на ползване робота се справя много по-добре от другите в класа си. Една от най-добрите функции на робота, е че вдига моповете си не само, когато засече килими. Но и когато мокрото почистване приключи. Например задали сме, че искаме робота да изпрахосмучи цялото жилище, но искаме само една от стаите да бъде почистена и с мокрото почистване. Когато робота стигне то тази стая, ще спусне моповете, ще я изчисти и ще ги вдигне. За да може да не замърсява останалите стаи когато минава през тях.

 

Мокро почистване и килими.

 

При наличие на килими приложението ни дава да изберем една от двете опции. Първата е автоматично повдигане на моповете, когато робота засече килим. Втората опция е робота да избягва всички килими, когато е пуснат на мокро почистване.

 

 

Преминаване през препятствия

 

Робота преминава без никакви затруднения през праг от 20мм, като същевременно повдига и моповете.

 

 

Почистване върху черни повърхности

 

Освен напредналото мокро почистване. Робота има и още един плюс а то е, че без проблемно почиства върху изцяло черни килими.

 

 

Ниво и шум

 

При стандартен режим на работа, нивото на шум е 59-61 dB. На среден режим на работа шума е 65-66 dB. А на най-висок режим на работа шума е 68-69 dB

 

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020