Всички Категории
Каталог

Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

 

Разопаковане

 

Робота пристига в доста голяма кутия с размери 334 х 314 х 105,5 mm и тегло от 17кг.

 

 

След като отворите кутията в нея ще намерите: робота, станцията за самопочистване, страничната му четка, двата мопа, кабел за станцията, четчица за почистване и ръководство на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Dreame Bot W10 е проектиран в D образна форма. Като портовете за зареждане са разположени в задната част на робота.

 

 

От дясната страна на робота е разположен специален сензор за засичане на стени. В центъра на бронята на робота е разположен ултразвуков сензор, който засича препятствията намиращи се пред робота. А от горе е разположен познатият ни лазерен сензор.

 

 

Височината на робота е 10.5см. Което го прави с 1см. по-висок от останалите роботи с лазерна навигация. Но този 1см. идва заради подобреното му мокро почистване.

 

 

От горната страна на W10 има три механични бутона: за пускане и спиране на робота, за връщането му на зарядната станция и за локално почистване. И тук капака на лазерният сензор е поставен върху пружини. Което прави , така че робота да не може да се заклещва под дивани и по-ниски места. Под капака на робота, е разположен контейнера за прах, който е с вместимост от 450ml. и разполага със стандартен HEPA филтър.

 

 

От долната страна Dreame W10 разполага с 6 сензора против падане и ултразвуков сензор за разпознаване на килими.

 

 

Централната четка на робота е по-дълга от другите модели на Dreame. Като тя може да се разглобява за по-лесното и почистване.

 

 

Малко по-назад от централната четка, са разположени и местата за закрепяне на моповете. Те са измислени доста добре, защото закрепянето е посредством магнити.  Като поставянето и махането става много лесно и бързо.

 

 

Сега нека разгледаме и станцията за самопочистване. Нейните размери са 375*400*430 mm , като под горният на станцията има два 4 литрови контейнера за вода. Респективно единият е за чистата а другият за мръсната вода. В контейнера за мръсна вода има поплавък, който изпраща информация на станцията, кога трябва да се изхвърли събралата се течност.

 

 

Самата станция разполага с два бутона: единият е за пускане и спиране на процеса по почистване на моповете, а другият е за връщането на робота към станцията.

 

 

Функционалност

 

Dreame Bot W10 се управлява, през приложението Mi Home. За да свържете робота към него, трябва да пуснете Bluetooth на вашият телефон, да задържите бутона за зоново почистване и бутона за връщане на станцията , докато Wi-fi индикатора под капака не започне да мига. След това натиснете бутона +, който се намира в горният десен ъгъл на приложението и следвайте стъпките.

 

 

След като робота приключи първото почистване, на главният екран на приложението ще се появи картата на вашето жилище. Като тя ще бъде автоматично разделена на стаи. Под картата ще има три опции за почистване Room , all и zone. От опцията Room, може да избирате кои стаи да бъдат почистени. Ако изберете Zone, ще можете да изберете коя зона от вашето жилище да бъде изчистена. А ако изберете all, робота ще изчисти цялото ви жилище.

 

 

Dreame W10, поддържа всичко видове забранени зони. В дясно от картата, са разположени видовете почистване: сухо и мокро, само мокро и само сухо. Като последният режим, може да бъде активиран само когато се премахнат моповете на робота. В настойките на станцията, може да избирате честотата на измиване на моповете. Съответно на почистена площ или на почистена стая.

 

 

След като влезем в менюто с натройките, първата опция ни дава възможността да променяме силата на звука, на робота и да изберем неговият език. След това имаме опцията за спиране на известията от приложение, можем да пуснем или спрем опцията за разпознаване на килими. Ние препоръчваме тази опция да е винаги пусната. Следващата опция е за автоматично увеличаване на степента на засмукване, когато робота се качи върху килим.  Следващата опция е защита от деца. Ако тя е включена, робота няма да може да бъде пускан от копчетата.

 

 

Навигация

 

Робота разполага с лазерна навигация и почисти стаята без да се затрудни от препятствията, които му бяхме поставили

 

 

За да тестваме навигацията на робота, го пуснахме да почисти цялото жилище. Без да му слагаме моповете, за да видим, как ще премине през всичките килими и прагове. Робота почисти всяка една стая, като започва първо от нейната периферия и след това почиства средната част на стаята.

 

 

Сухо почистване

 

Както може да се види, от снимката робота обира доста по-добре ъглите от всички останали роботи с кръгла форма. Благодарение на силната си всмукателна мощност и по-дългата си централна четка, робота не остави дори и прашинка в средната част на тестовата ни площатка.

 

 

Почистване на килими

Робота разполага с 4000Pa всмукателна мощност и с лекота почисти килима до съвършенство.

 

 

Мокро почистване

 

Робота се справя добре със засъхнала мръсотия, като единственото  място където беше останала мръсотия беше по ъглите.

 

 

Най-важното е, че мокрото почистване е много по-добро от това на останалите роботи, които само забърсват. Защото W10 успя да почисти мръсотията вместо само да я размаже, както щеше да се случи с конвенционален робот.

 

Мокро почистване и килими

 

Ако настройката за откриване на килими е включена. Когато робота е в режим на мокро почистване, робота няма да се качва върху тях. А само нежно ще минава с моповете около килима.

 

 

Ако все пак искате робота да почисти килима и с моповете. Което не препоръчваме, трябва да изключите опцията за откриване на килими. Тогава Dreame Bot W10, ще се качи с моповете на килима и ще го почисти.

 

 

Друго нещо, което може да се случи, ако имате високи килими е единият или двата мопа да паднат.

 

 

Почистване на моповете

 

За да покажем, ефекта от самопочистващата станция, пуснахме робота да изчисти силно замърсен под. Като след това робота сам си изми моповете на станцията.

 

 

За да се види нагледно ефекта от станцията, решихме да измием моповете на чешмата. И както може да се види от снимката по-долу. Те са почти идеално чисти

 

 

Преминаване през препятствия

 

Дори с поставени мопове, робота успя да премине през препятствие високо 20мм.

 

 

Почистване върху черна повърхност

 

Dreame Bot W10 не се страхува от черни килими или настилки, което е един голям плюс за модела.

 

 

Може да закупите Xiaomi Dreame Bot W10 с две години гаранция от тук

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020