Всички Категории
Каталог

Ревю Dreame D9 Pro

27 юни 2022
Ревю Dreame D9 Pro

СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО

НОВ МОДЕЛ: https://www.robomax.bg/prahosmukachka-robot-xiaomi-dreame-d10s-pro.html

Ревю на Dreame D9 Pro

 

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9. Основните разлики ще разгледаме в таблицата по-долу.

 

  Dreame D9 Pro Dremae D9
Мощност на засмукване 4000Pa 3000Pa
Сензори против падане 6 4
Процесор MR133 (4*Cortex-A7) MR112
Капак на лазера Метален Пластмасов
Влагоустойчива подложка Да Не

 

Разопаковане

 

Робота пристига в стилна, здрава и добре изглеждаща черна кутия, която е изключително приятна на допир и още в началото може да разберете, какво бижу се крие вътре в нея.

 

 

След като отворите кутията в нея ще намерите: робота, зарядна станция, кабел за зарядната станция, влагоустойчива подложка, моп и упътване на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Робота има стандартната кръгла форма, както повечето роботи на пазара днес. Изработен е от черна пластмаса, като се редуват лъскави и матирани детайли. Сензорите за засичане на стени и препятствия са разположени в дясната част, до четката на робота и в предната част. Височината на робота е 9.7cm.

 

 

 

 

Основният лазерен сензор, който е отговорен за почти цялата навигационна система на робота е разположен под метален капак. Капака е закрепен на пружини, което прави така, че робота трудно може да заседне под мебели. Също така, робота разполага с три механични бутона: за пускане и спиране на робота, за прибиране на станцията за зарежда и за зоново почистване.

 

 

Под капака на робота са разположени: контейнера за прах, четчица за почистване на централната четка, бутона за рестартиране на робота и Wi-fi индикатора. Робота разполага със стандартен HEPA филтър.

 

 

От долната страна, Dreame D9 Pro разполага със странична, централна четка и 6 бр. сензори против падане.

 

 

Централната четка на Dreame D9 Pro може да се разглобява от двете страни, като това помага за по-лесното и почистване. Също така, от Dreame са направили конструктивна промяна и са добавили допълнителни ресни за самопочистване на четката, докато тя работи.

 

 

Контейнера за вода е стандартен за Dreame, като при Dreame D9 Pro той е в лек черен матов цвят.

 

 

Функционалност

 

Dremae D9 Pro се управлява от мобилното приложение Mi Home app. Свързването на робота към приложението е като на всички останали роботи от екосистемата на Xiaomi. След като свържете робота е важно при първото почистване, робота да тръгне от станцията за зареждане. В противен случай, картата няма да бъде запазена, дори и да сте активирали опцията в приложението. След като робота приключи с почистването, в приложението ще се появи карта на вашето жилище, която ще бъде автоматично разделена на стаи.  След като картата е запаметена ще можете да избирате, каква зона да бъде изчистена от вашето жилище. Ако изберете опцията Room, ще почистите само избраните от вас стаи. ако изберете опцията All, ще изчистите цялото жилище. Когато избере Zone, ще изчистите само избрана от вас зона.

 

 

От менюто Map management, можете да променяте и обединявате стаи. Също така може да сменяте и техните имена. Приложението ви дава възможност да добавяте забранени стени, забранени зони и зони забранени само за мокро почистване.

 

 

Навигация

 

За да тестваме навигационната система на робота, поставихме няколко предмета в стаята, за да видим, как робота и ще се справи ли с тях. Първо робота мина по ъглите на стаята, като умело заобиколи сушилника. След, като робота мина ъглите, започна да почиства останалата част от стаята, като се движи по познатият ни начин за систематичен робот. Робота почисти без никакви затруднения около стола и кутията, като трябва да отбележим, че при почистването на кутията Dreame D9 Pro, я поместваше леко.

 

 

Сухо почистване

 

Почистването върху твърди подови настилки е забележително. Робота успя да премахне всички замърсявания по пода, включително кал и коса. Единствено малки участъци от ъглите, не бяха почистени, но това е проблем, който се среща при всички роботи с кръгла форма.

 

 

Почистване на килими

 

Dreame D9 Pro разполага със сила на засмукване от 4000Pa и очаквано се справи страхотно с почистването на килима. Робота успя да премахне всички замърсявания, които бяхме поставили.

 

 

Мокро почистване

 

Dreame D9 Pro се справя по същият прекрасен начин, както останалите роботи от семейството на Dreame D9. Робота успя да премахне, по голямата част от калните следи, но все пак остави остатъчни ивици след себе си. Мокрото почистване не е от най-силните страни на робота, но е напълно достатъчно за поддържане на чистотата вкъщи и премахване на финият прах.

 

 

Dreame D9 Pro, разпознава килими и когато е пуснато мокрото почистване, автоматично слиза от тях. Така, че повече не трябва да се притеснявате, че робота ще минава с влажен моп върху тях.

 

 

Преминаване през препятствия

 

Робота преминава без никакви затруднения през препятствие високо 2 см. дори и с поставен моп.

 

 

Почистване върху черна повърхност

 

Dreame D9 Pro, не може да чисти върху черни повърхности, защото ги разпознава като зони в които може да падне и автоматично се дърпа от тях. От серията Dreame с черни повърхности се спрява единствено Dreame L10 Pro.

 

 

Ниво на шум

 

Като последен тест решихме да измерим нивото на шума на робота, в различни режими на работа. При най-ниската мощност на засмукване, нивото на шума е 60-62dB. При средна мощност шума е 62-64dB, в режим на интензивно почистване шума е 64-66dB и в режим на турбо почистване шума е 74,5dB. На пръв поглед от данните, може да заключим, че робота е с 2dB по-шумен от своите конкуренти в ценовият си клас. Но не трябва да забравяме, че спрямо тях има 1000Pa повече мощност.

 

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020