Всички Категории
Каталог

Ревю на Roborock S7

7 септември 2022
Ревю на Roborock S7

СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО

НОВ МОДЕЛ: https://www.robomax.bg/prahosmukachka-robot-roborock-s8.html

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога! Той предлага нов метод за мокро почистване с вибрация, като по този начин може да премахне засъхнали и трудни за чистене петна. S7 идва с подобрена централна четка, подобрен моп, и още по-добри картографиращи способности. За прахосмучене Roborock S7 разполага с 470мл резервоар за прах и 300мл воден резервоар за мокро почистване, както и мотор с всмукателна мощност от 2500 Pa. Ако искате да притежавате най-умният уред с най-добрите почистващи възможности през 2021 - това е новият Roborock S7.

 

Разопаковане

 

Робота пристига в кутия с размери 483 x 399 x 149 mm и тежи цели 7,4kg.

 

 

След като отворите кутията в нея ще намерите: робота, зарядната му станция, кабел за зарядната станция, мопът за мокрото почистване и ръководство на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Roborock S7 се предлага в два цвята бял и черен. Изработен е в стандартната кръгла форма с диаметър 35см.

 

 

В предната част на робота, точно пред бутоните има светлинен индикатор. Който придава на робота един стилен и модерен вид. Индикатора свети в различни цветове в зависимост от състоянието на робота. Например , когато чисти свети в синьо а когато се зарежда в зелено.

 

 

Зад светлинният индикатор се намират и трите физически бутона. Като те съответно са за : връщане на робота към зарядната станция, за пускане и спиране на почистването и за локално почистване. От дясната страна на робота, се намира и сензора за засичане на стени. Които позволява на робота да почиства покрай тях с много по-голяма прецизност. От предната страна на робота има сензор за засичане на препятствия, който заедно с лазерният сензор. Правят навигацията на робота една от най-добрите до момента.

 

 

Под горният капак на робота, се намират : Wi-Fi индикатора, бутона за рестартиране на робота и контейнера за прах.

 

 

Ако разполагате със станция за самопочистване. Трябва да премахнете капачето което се намира в дясно от контейнера за прах.

 

 

Контейнера за вода на Roborock S7 e с обем от 300ml. Като при него има промяна във външният му вид спрямо Roborock S5 Max.

 

 

Сега нека погледнем робота и от долната му страна. Той разполага с 6бр. сензори против падане и с един сензор за разпознаване на килими. Roborock S7 идва с 5 лъчева силиконова странична четка и със силиконова централна четка. Която може да се разглобява от двете страни и да бъде почиствана много по-лесно от стандартните средни четки.

 

 

Мопа както и преди се закрепя посредством велкро. Като при S7 прави впечатление, че мопа е много по-плътен в сравнение с предишните модели на Roborock. Малко по-надолу в ревюто ще тестваме новото мокро почистване с различни предизвикателства.

 

 

Функционалност

 

Всички модели на Roborock, могат да се управляват чрез мобилното приложение Mi Home или Roborock App. Ние ще разгледаме най-използваното приложение а именно Mi Home. След като робота завърши първото почистване и опцията, за запазване на карти е включена. На главният изглед в приложението ще се появи, картата на вашето жилище. Като тя ще бъде автоматично разделена на стаи. Ако включите опцията за запазване на повече от една карта. Ще можете да запаметите до 4 различни карти.

 

 

 

Ако режима Auto-carpet  е пуснат, след като робота засече килими ще си поведигне мопа с 5mm автоматично.

 

 

Вторият режим, който можете да изберете от приложението е “Avoid carpets“. Ако той е активиран робота няма да се качва върху вашите килими. Този режим е за предпочитане, когато имате дългокосмести килими.

 

 

Третият режим, който може да бъде активиран при почистване на килими е “Carpet vibrating”. При него робота не си вдига мопа, когато се качва върху килима, а продължава да чисти с него.

 

 

В настройките на картата, можете да  поставяте виртуални стени, забранени зони за мокро и сухо почистване. Също можете да обединявате или разделяте стаи.

 

 

Roborock S7 има голямо разнообразие от настройки за почистване. При S7 можем да избираме, последователността на почистване на стаите, можем да задаваме определено ниво на всмукателната сила и степента на мокрото почистване за всяка една стая. Както и да направим график за почистване на цялото жилище и на всяка една стая по отделно.

 

 

Навигация

 

Roborock S7, започва почистването на всяка една стая. Като първо почиства периметъра и а след това вътрешната част. Поставените препятствия на пода, не затрудниха по никакъв начин робота.

 

 

Сухо почистване

 

Почистването върху твърди подови настилки е забележително. Робота успя да премахне всички замърсявания по пода, включително кал и коса. Единствено малки участъци от ъглите, не бяха почистени, но това е проблем, който се среща при всички роботи с кръгла форма.

 

 

След като приключи почистването, решихме да проверим дали наистина новата четка задържа много по-малко косми от предишната. И както може да видите от снимката това наистина е така.

 

 

За да потвърдим по-добрите резултати на новата четка. Пуснахме робота да почисти  същите отпадъци, само че със старият модел четка. И както може да видите от снимката по-долу, новата четка е наистина много по-добра.

 

 

Почистване на килими

 

При почистването на килими робота се справя страхотно. Като трябва да отбележим, че почистването може да бъде сравнено с това на роботи с 4000Pa всмукателна мощност.

 

 

Мокро почистване

 

Несъмнено това е най-отличаващата функция на Roborock S7. При почистването на засъхнала кал по пода. Робота се справи изключително добре, като остави съвсем малко мръсотия точно до ъглите на тестовата площадка.

 

 

Вторият тест, който решихме да направим е със засъхнало кафе и кетчуп. Робота се справи с тази  трудна за почистване ситуация от първият път.

 

 

Сухо и мокро почистване

 

При този тест робота се справи отлично, без да оставя нищо след себе си.

 

 

Преминаване през препятствия

 

Тук е може би единственият недостатък на робота. Когато е поставен мопа робота може да премине през препятствие с височина до 15мм. Без поставен моп робота преминава през препятствия с височина до 20мм без никакви затруднения.

 

 

Почистване върху черна повърхност

 

Roborock S7 не може да чисти върху черни повърхности, защото ги разпознава като зони в които може да падне и автоматично се дърпа от тях.

 

 

Ниво на шум

 

Като последен тест решихме да измерим нивото на шума на робота, в различни режими на работа. При най-ниската мощност на засмукване, нивото на шума е 62-64dB. При средна мощност шума е 69-70dB, и в режим на турбо почистване шума е 71-72dB. От данните може да заключим, че  робота е един от най-тихите на пазара в момента.

 

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Представяне на робот Xiaomi Dreame D9

Първият вакумен робот на фирмата Dreame беше F9 и той дойде без лазерен сензор за разстояние, но за сметка на това беше най-ниският робот предлаган на пазара. С височина само 7,9см. дъщерната фирма на Xiaomi, Dreamе ни е приготвила нова изненада под формата на новия си модел Dreame D9, който ние от Robomax.bg искаме да ви представим.

14 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020
Защо да си закупите Xiaomi Roborock S5 MAX Vacuum Cleaner?

Ако се вълнувате от новите технологии, държите на чистотата и сте решили да направите първата си покупка на роботизирана прахосмукачка, която да се грижи за чистотата в дома Ви, вероятно Xiaomi Roborock S5 MAX веднага ще привлече вниманието Ви със своята функционалност, повече възможности, спрямо своите предшественици и не на последно място със стилния си дизайн.

4 октомври 2020