Всички Категории
Каталог

Ревю на Xiaomi Dreame F9

1 март 2021
Ревю на Xiaomi Dreame F9

Ревю на Xiaomi Dreame F9

 

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

 

Разопаковане

 

Още с първите впечатления които идват от кутията, може да усетите, че от  Dreame не са спестили нищо при разработката на това бижу.

 

 

След като отворим кутията в нея ще намерим: робота, станция за зареждане, кабел за станцията за зареждане, контейнера за мокрото почистване, микрофибърен моп и упътване на различни езици.

 

 

Дизайн

 

Робота е изработен в наложилата се стандартна кръгла форма. Като трябва да отбележим, че се предлага само в бял цвят.

 

 

Височината на робота е 8см. което го прави един от най-ниските роботи на пазара. Като това му дава голямо предимство пред останалите роботи, защото ще може да чисти под по-ниски мебели.

 

 

Робота разполага само с два физически бутона : за пускане и спиране на почистването и за връщане на зарядната станция. Непосредствено до двата бутона е разположена камерата, която робота използва за своята навигация.

 

 

Под горният капак на робота, се намират: контейнера за прах, който е с вместимост от 600 ml. Четчицата за почистване, бутона за рестартиране на робота и wi-fi индикатора. Филтриращата системна на робота е двустепенна съставена от HEPA филтър и фина мрежа преди него.

 

 

От долната страна робота разполага с една странична трилъчева четка, централна четка, четири сензора против падане и един допълнителен сензор за разпознаване на килими.

 

 

Централната четка се сваля изключително лесно и също така, може да се разглобява. Което прави нейното почистване още по-лесно.

 

 

Контейнера за вода, разполага с електронна помпа. Която може да управляваме през приложението Mi Home. Закрепянето на мопа към контейнера става изключително лесно чрез велкро.

 

 

 

Функционалност

 

Робота може да бъде управляван през приложението Mi Home.  За да свържете робота към приложението, трябва да си създадете акаунт. След което да задържите двата бутона на робота, докато wi-fi индикатора започне да мига. След това пуснете Bluetooth на вашият телефон и натиснете + в горният десен ъгъл на приложението.

 

 

Задължителната опция, която трябва да включите след като свържете вашият робот към приложението. Е функцията за запазване на картата с противен случай, робота всеки път ще я чертае на ново. Друга интересна опция, е че можете да зададете на робота да включва максималната си мощност на засмукване, когато е върху килим. След като робота си изготви карта, той автоматично я разделя на стаи. Като това ви дава възможността да почиствате само определени стаи или цялото жилище. Също така имате и опцията да изберете определена зона в жилището ви, която да бъде изчистена. От приложението може да задавате график на почистване, да избирате мощността на засмукване по време на почистването, както и да определяте степента на мокрото почистване. От Dreame също така, са дали и опцията за задаване на забранени стени, зони и зони забранени само при мокро почистване.

 

 

 

Навигация

 

За разлика от моделите с лазерна навигация, Dreame F9 почиства първо вътрешността на стаята и чак след това минава всички ъгли. При нашият тест не остана място, което да не беше почистено от робота. Като трябва да отбележим, че робота леко преместваше кутията, когато чистеше около нея.

 

 

За да изгради карта, робота се нуждае от достатъчно светлина. В нашият тест първо пуснахме робота през нощта без никаква светлина и както може да видите на снимката по-долу. Очаквано картата не беше особено точна. За това ви препоръчваме да пускате робота само в светлата част на деня, особено в началото докато създаде картата на жилището ви.

 

 

Робота чисти всяка една стая, като първо минава вътрешността на стаята и чак след това ъглите.

 

 

Сухо почистване

 

Робота се справя блестящо с твърдите подови настилки, като както всички кръгли роботи оставя малка част непочистена в ъглите.

 

 

Почистване на килими

 

Лично аз съм впечатлен от резултата, който постигна Dreame F9, при почистването на килим. Робота успя да премахне мръсотията, която му бяхме поставили без никакви затруднения.

 

 

Мокро почистване

 

Мокрото почистване при Dreame F9, може да премахва замърсявания от кал например. Но след това оставя диря след себе си. Мокрото почистване е основно предназначено за събиране на финият прах и косми от домашните любимци. С тези предизвикателства робота се справя отлично.

 

 

Преминаване през препятствия

 

F9 преминава без никакви затруднения през препятствия с височина до 2см.

 

 

Почистване върху черна повърхност

 

Като повечето роботи и Dreame F9, разпознава тъмните повърхности, като места в които може да падне и автоматично се дърпа от тях. За момента единствените два робота, които чистят върху тъмни настилки са Dreame Bot W10 и Dreame Bot L10 Pro.

 

 

Ниво на шум

 

Като последен тест решихме да измерим нивото на шума на робота, в различни режими на работа. При най-ниската мощност на засмукване, нивото на шума е 58-60 dB. При средна мощност шума е 61-62dB, в режим на интензивно почистване шума е 65-66d. И в режим на турбо почистване шума е 72dB. 

 

 

Може да закупите Xiaomi Dreame F9  с две години гаранция от тук

Още новини
Защо роботите за почистване на прозорци са оправдана покупка

Представете си, че може да почистите прозорците без усилие, без да прекарвате часове на стълби или катерейки се по опасни парапети.

12 февруари 2024
Тайната за идеалния дом с Robomax!

Здравейте, уважаеми фенове на смарт технологиите! Днес искаме да ви разкрием тайната за идеалния дом с помощта на Robomax!

27 юли 2023
Ревю на Dreame Bot L10s Pro

С Xiaomi Dreame Bot L10s Pro не е нужно да си губите времето с досадно почистване. Роботът прахосмуче и измива подовете, а благодарение на своята всмукателна мощност от 5300 Pa отстранява всички упорити замърсявания.

2 април 2023
Ревю Dreame D9 Pro

Dreame D9 Pro e подобрена версия на Dreame D9

27 юни 2022
Ревю на Roborock S7

Новият Roborock S7 е тук и е по-добър от всякога!

7 септември 2022
Ревю на Xiaomi Dreame D10s

Xiaomi Dreame D10s идва с подобрена изцяло гумена централна четка, която предотвратява заплитане на косми по нея. LDS лазерната навигация отговаря за точното сканиране на помещенията, а издръжливата батерия от 5200 mAh позволява почистване на площ от 250м².

4 март 2023
Вземи сега от Robomax.bg, плати по-късно с Newpay

Усмихнете се, вече можeте да вземете любимите си продукти от Robomax.bg и да ги платите по-късно с Newpay.

12 февруари 2023
Продукти на изплащане с tbi bank

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и tbi bank при изгодни условия.

28 януари 2022
Dreame V12 Pro е звяр сред безкабелните прахосмукачките с рекордна мощност от 32 000 Pa

Китайският бранд Xiaomi има наистина богато продуктово портфолио, главно благодарение на партньорските марки. Една от тях е марката Dreame, която е специализирана в прахосмукачките.

3 ноември 2022
Ревю на Dreame Bot L10 Pro

Основното предимство на Dreame Bot L10 Pro е системата от лазери High Precision 3D. Новата технология, позволява на робота да картографира вашето жилище с много по-голяма точност, спрямо роботите с LIDAR навигация. И така на практика не докосва нищо. Другите му предимства са голямата батерия и високата му мощност на засмукване от 4000Pa.

21 август 2022
Ревю на Xiaomi Dreame Bot W10

С най-новия си модел Xiaomi правят революция в роботизираното мокро почистване. Dreame Bot W10 e снабден с две въртящи се четки и смукателна мощност от 4000Pa. Той ще се справи с упоритите петна, благодарение на натиска от 10N върху двата мопа, които се въртят 180 пъти в минута и гарантирано ще премахне всички замърсявания.

29 август 2022
Ревю на Dreame Bot Z10 Pro

Забравете за честото изпразване на контейнера за прах! Dreame Bot Z10 разполага със станция за изпразване на боклука с обем от 4 литра, която издържа до 65 дни! Имате голяма къща? Много добре! Роботът може да запомни разположението на стаите, дори на 3 етажа. Интелигентно избягва препятствия, благодарение на вградените сензори. Можете също да планирате кога Z10 Pro да започне почистването с функция график. Устройството е съвместимо с Amazon и Alexa. Активирайте виртуална стена, ако роботът трябва да заобиколи избрани стаи или зони. Приложението ви позволява да задавате количеството на подаваната вода в зависимост от зоната, която почиствате с моп, а дълготрайната батерия осигурява почистване около 2,5 часа или 250м² площ. Xiaomi Dreame Z10 Pro може да ви помогне в борбата с праха и да се превърне в незаменим помощник! Проверете сами!

25 септември 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Която позволява на робота да почиства жилища до 200м².

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020