Ревю на XIAOMI ROBOT VACUUM CLEANER DREAME F9

1 март 2021
Ревю на XIAOMI ROBOT VACUUM CLEANER DREAME F9

Всекидневното почистване е скучно и ежедневно задължение, което за съжаление не може да бъде избегнато. Дори и с последните модели ръчни прахосмукачки е необходимо да отделим време сами да се погрижим за чистотата в дома си. Едно от решенията да се отървем от всекидневното почистване е роботизираната прахосмукачка. Ние от екипа на Robomax.bg, искаме да ви представим една от най-добрите и ценово достъпни прахосмукачки на пазара днес, а именно XIAOMI ROBOT VACUUM CLEANER DREAME F9.

 

Навигационната система на DREAME F9:

XIAOMI са оборудвали техния модел DREAME F9 с изцяло нова навигационна система Pioneer 2.0 – Truly V-Slam. Системата е снабдена с 180º камера, която сканира вашата стая със скорост от 30 000 точки в секунда. Като това позволява на робота да изчислява най-добрият маршрут за почистването на вашият дом, дори и при слаба светлина. Предимството на тази технология пред моделите с лазерен сензор е, че се намаля височината на робота. Това прави Dream F9 един от най-ниските роботи на пазара - само 8 см. Недостатъкът спрямо роботите с лазерни сензори, е в точността на изготвената карта.


Почистваща система:

DREAME F9 разполага с 600 мл. контейнер за прах, една средна и странична четка. Благодарение на голямата си батерия от 5200 mAH. и подобрения алгоритъм за изчисление на маршрути "Z-Shaped", роботът е подходящ за жилища с големина до 150м2. По време на почистването DREAME F9 преизчислява маршрута си до 50 пъти в секунда, това гарантира, че той няма да пропусне нито един участък във вашият дом.

Dream F9 разполага и с електрически воден резервоар с обем 200 мл, който роботът разпознава автоматично, след като бъде поставен. Количеството вода, което роботът използва за забърсването на пода, може да бъде регулирано от мобилното приложение и е разделено на три нива: 

Ниско: Подходящо за всекидневна употреба след като е било използвано сухото почистване на робота.

Средно: Подходящо за слабо замърсени подови настилки

Силно: Подходящо за силно замърсени подови настилки. 

 

Мобилно приложение:

Dream F9 използва същото приложение, както и останалите роботи от семейството на XIAOMI, а именно "XIAOMI Home".

Приложението позволява да поставяте виртуални стени, забранени зони, както и да задавате график за почистване на робота. Едно от основните предимства на Dream F9 е, че той може да разпознава стаите във вашето жилище. Това ви дава възможността да чистите определена стая или определена зона в стаята. 

 

Заключение:

С възможността за сухо и мокро почистване, с възможността да почиства с едно зареждане до 150м2., със страхотната си система за навигация и многофункционалното си мобилно приложение, екипът на Robomax.bg смята, че това е един от най-добрите модели на пазара за цената си. 

Може да закупите този фантастичен уред в магазин Robomax.bg на невероятна цена и с 2 години гаранция: https://www.robomax.bg/xiaomi-dreame-f9-robot-cleaner.html

 

 

 


Историята на Roborock 2 май 2021

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

прочети още
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка11 април 2021

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

прочети още
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот19 декември 2020

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

прочети още
Xiaomi Mijia 1T31 октомври 2020

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

прочети още
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот10 октомври 2020

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

прочети още