Всички Категории

Ревю на Xiaomi Viomi SE

15 май 2022
Ревю на Xiaomi Viomi SE

Viomi SE е достъпна прахосмукачка робот от екосистемата на Xiaomi. Разполагаща с 2200 РА всмукателна мощност, лазерна навигация и 3200 mAh батерия произведена от Samsung. Тя позволява на робота да почиства жилища до 200м².

 

Разопаковане

След като отворим кутията в нея ще намерим. Прахосмукачка робот Viomi SE, станция за зареждане, комбиниран контейнер за прах и вода, два мопа, два филтъра и две странични четки.

 

 

Дизайн

Viomi SE е със стандартна кръгла форма. Може да бъде поръчана в два цвята черен и бял, като при белият цвят, в горната част на прахосмукачката има допълнителна лента от розово злато.

 

 

В горната част на прахосмукачката е разположен бутона за включване и изключване както и бутона за връщане на зарядна станция.  Под капака на прахосмукачката се намира комбинираният контейнер. Като от Viomi са ни предоставили и четчица за почистване на  НЕПА филтъра и контейнера

 

 

В задната част на прахосмукачката се намират конекторите за зареждане.  Прахосмукачката е с високо качество на изработка, а дизайнът и е подходящ за всяко модерно жилище.

 

 

Свързване на Viomi SE към Mi Home

След като пуснете прахосмукачката робот за първи път. Тя ще ви подкани с приятен глас да я свържете с приложението Mi Home. Прахосмукачката се добавя по същият начин, както всички останали устройства на Xiaomi. Само трябва да свалите приложението, да пуснете Bluetooth връзката на вашият телефон и да следвате инструкциите. 

 

 

Почистване с Xiaomi Viomi SE

Има два начина да пуснете робота. Първият е като натиснете копчето върху самият робот, а другият е чрез мобилното приложение. Важно е да отбележим, че първото пускане на робота, трябва да бъде от станцията му за зареждане. В противен случай, картата на вашето жилище няма да бъде запаметена.

 

 

Когато робота изгражда своята карта, първо обикаля жилището близо до стените и след това почиства пространството между тях. Изключително впечатление прави това, че прахосмукачката е изключително тиха.

 

 

Приложението ни дава три опции за почистване: само сухо почистване, сухо и мокро почистване и само мокро почистване. Сухото почистване има четири нива на сила: тих, стандартен, среден и силен режим. Като съответно при тих имаме най-слаба мощност на засмукване, а при силен най-голяма мощност на засмукване. При мокрото почистване, може да изберем между три степени.

 

 

В допълнение към мокрото почистване, от Viomi ни дават възможността да избираме и между два метода на почистване S образно и Y образно почистване. Според нас Y образното почистване е много по-добро от S образното почистване.  На снимката по-долу, може да видите разликата между двете.

 

 

Xiaomi Viomi SE може да съхранява до 5 карти. Като тази опция е много важна, ако жилището ви е  с повече от един етаж. Или искате да използвате прахосмукачката в повече от едно жилище. След като картата е запаметена от Viomi ни дават възможността да я редактираме,  като може да разделяме стаи, да добавяме забранени зони или забранени стени.

 

 

Xiaomi Viomi SE, лесно преминава през всички препятствия с височина до 2см. Като това дава способност на прахосмукачката робот, да достига лесно до всички стаи в жилището.

 

Още новини
Продукти на изплащане с TBIPay

Купете желаните продукти на изплащане или с отложено плащане от Robomax и TBIPay при изгодни условия.

28 януари 2022
Ревю Dreame D9 Pro

27 юни 2022
Ревю на робот за почистване на прозорци XIAOMI HUTT W66

XIAOMI MIJIA HUTT W66 е един от най-интелигентните почистващи уреди на пазара, които може да притежавате. Това е робот от ново поколение създаден с една единствена цел, да ви освободи от тежката работа по почистване на големи вертикални повърхности.

3 октомври 2020
Ревю на Xiaomi Roidmi S1 Special

Прахосмукачките с кабел остават в миналото

20 февруари 2022
Ревю на Beseus A3

Най-мощната портативна прахосмукачка

17 април 2022
Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro

От Xiaomi променят представата ни за почистване с новия си модел Dreame Bot Z10 Pro

27 декември 2021
По-бързият и лесен начин за покупка на робот с допълнителна отстъпка от 20% със Settle

Плати през Settle и вземи бонус отстъпка от 20% без скрити такси и тромави процедури – това вече е възможно!

20 ноември 2021
Представяме ви Xiaomi Dreame Bot L10 Pro

Предметите по пода вече не са проблем

13 юни 2021
Историята на Roborock

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

2 май 2021
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

11 април 2021
Ревю на XIAOMI ROBOT VACUUM CLEANER DREAME F9

Xiaomi Dreame F9 е една от ценово най-достъпните прахосмукачки на пазара днес. Dreame F9 разполага с всичко необходимо за да поддържате една перфектна чистота с минимум усилия във вашият дом.

1 март 2021
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

19 декември 2020
Мисията на Robomax.bg

19 ноември 2020
Xiaomi Mijia 1T

Xiaomi Mijia 1T : Мощност до 3000 Pa и ToF камера с 3D моделиране на околната среда

31 октомври 2020
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

10 октомври 2020