Xiaomi Mijia 1T

31 октомври 2020
Xiaomi Mijia 1T

През ноември 2020 Xiaomi представи новата си роботизирана прахосмукачка Mijia 1T, която е оборудвана с множество сензори и ToF камера. Благодарение на тях робота получава 3D информация за заобикалящата я среда и ви предоставя първокласно почистване на вашия дом.

 

Дизайн 


 

Външният вид на прахосмукачката е смесица между два модела на марката, а именно Xiaomi  Mijia G1 и Xiaomi 1C. Вложените в робота първокласни материали се допълват с минималистичният му дизайн и му придават една първокласна елегантност. Освен външният вид, друго предимство на робота е неговата височина, която е само 8.1cm.

 

Навигационна система 3D VSLAM 

 

 

Вградената камера заедно с ToF сензора и двойният жироскоп, позволяват създаването на триизмерна виртуална карта, с подобрено локализиране на всички препятствия, които робота може да срещне по времето на почистване.

 

 

Xiaomi споделят, че моделът 1Т е с подобрени алгоритми за почистване спрямо предишните им модели. За да може робота да използва, по най-оптималния начин постъпващата информация oт множеството сензори, те са избрали да използват нов Cortex-A53 процесор, който осигурява едно страхотно почистване, дори и в най-динамичната среда. 

 

Почистваща система 


 

За всяка една роботизирана прахосмукачка, степента на засмукване е един от най-важните параметри. Тук Xiaomi са се постарали да предложат на потребителя една завидна мощност от 3000Pa, осигурена от новият им 40W електро мотор. Мощността на прахосмукачката, може да бъде регулирана в четири степени, което дава на потребителя максимална гъвкавост.

 

Xiaomi 1T, разполага с функцията за мокро почистване, като резервоара за вода е с капацитет от 250ml. и с едно зареждане, робота успява да измие до 80-100m².

 

 

Xiami Miji 1T, се предлага с батерия от 5200mAh, която с едно пълно зареждане, осигурява почистване до 180min или  240 m². По време на почистване, прахосмукачката може да изкачи прагове и килими с максимална височина 2см.

 

Като за заключение можем да кажем, че Xiami Miji 1T има с какво да ни изненада и с нетърпение очакваме версията му за европейският пазар.


Историята на Roborock 2 май 2021

Запознайте се с историята на една от водещите марки за прахосмукачки роботи.

прочети още
Какво не трябва да почистваме с нашата прахосмукачка11 април 2021

Почистването на дома е една от най-важните задачи в нашето ежедневие. Можем да използваме различни уреди и методи за почистването на нашият дом, но едно е сигурно, че необходимостта от прахосмукачка винаги остава.

прочети още
Как правилно да поддържаме нашата прахосмукачка робот19 декември 2020

За да може нашата прахосмукачка робот да ни помага в домакинстака работа дълго и безпроблемно. Ние също трябва да полагаме грижи за нея.

прочети още
ТОП 10 причини, защо да си закупим прахосмукачка робот10 октомври 2020

Ако някога сте се чудили, защо трябва да си закупите прахосмукачка робот. Тук може да прочетете десетте най-големи предимства на тези автономни почистващи машини.

прочети още